Privacy- en cookiebeleid

Wij respecteren de privacy van bezoekers van onze website en u kunt er zeker van zijn dat wij zorgdragen voor het vertrouwelijk omgaan met uw persoonlijke informatie. Wij verwerken uw persoonsgegevens op een manier, die in overeenstemming is me de eisen die gesteld worden door de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

 

Spuitgieten

Spuitgieten is een van de meest gebruikte vormgevingstechnieken voor kunststofonderdelen. Kunststofgranulaat of -poeder wordt gesmolten en onder hoge druk in een matrijs (mal) gespoten, waarvan de holte de vorm heeft van het gewenste product. Wanneer het materiaal stolt, neemt het de vorm aan van de gereedschapsholte.
Van eenvoudige onderdelen tot complexe producten: Inducon is volledig thuis in de wereld van het spuitgieten. Met onze machines kunnen wij diverse spuitgiettechnieken toepassen en producten realiseren van 0,5 tot 330 gram.

   

Hybrid molding

Met deze techniek kunt u een of meerdere onderdelen van willekeurige materialen met kunststof ‘omspuiten’. Bij hybrid molding worden de onderdelen waar de kunststof omheen moet komen handmatig of met behulp van een robotarm in een spuitgietmatrijs gelegd. Het resultaat is een integraal eindproduct met een sterke onderlinge verbinding tussen de verschillende onderdelen.

TSG spuitgieten

Bij deze techniek werken we met lage druk, wat een aantal voordelen met zich meebrengt ten opzichte van regulier spuitgietwerk. Het granulaat (de ‘grondstof’) wordt samen met een blaasmiddel in een matrijs gespoten. Als het materiaal vervolgens uitzet, neemt het exact de gewenste vorm aan. Het resultaat: een oersterk product zonder ‘inval’. Deze techniek is ideaal voor producten met een grotere wanddikte, zoals behuizingen voor koffiemachines of displays voor medische apparatuur. De mechanische belastbaarheid van dergelijke materialen is hoog, ze kunnen dus lang mee.

contact

Inducon - matrijzen & kunststof producten

Post- en bezoekadres:
Weverstraat 6
5051 HZ Goirle, Nederland
Email: info@inducon.net
Telefoon: +31 13 534 38 70Misschien heeft u al een matrijs?
Of alleen nog maar een idee of schets?

Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op, en laat ons u overtuigen dat u bij Inducon aan het juiste adres bent.